Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Tisztelt doktor úr/ nő
A kérdésem a következő lenne én egy 25 éves dolgozó nő vagyok elég felszínes alvasom van a doktor szerint aki mar elvégezte az alvasvizsgalatot. Persze a vizsgálat során nem mutatkozott meg csak egy kis lábmozgas a problémám a következő:
Mikor Lefekszem aludni egy pár óra elteltével nem
Suttogok hanem szó szerint hangosan beszélek ezzel másokat felkeltek ami meg engem annyira nem is zavar hanem reggel mikor felkelek azt érzem szétrobbanok mérgemben mert annyira fáradtnak érzem magam. Az utóbbi időben többször ébredtem arra, hogy hallom a hangom és mikor felrettenek rá és ismét vissza alszom többször is megismétlődik. 5 éve dolgozom 2 napos valatasban ami azt jelenti hogy 16 órát dolgozom 2x aztán 2 nap pihenő. Megfigyeltem hogy mindegy hogy dolozom e vagy sem akkor is mondom a magamet ejszaka van hogy fel is ulok kozben.elmentem pszichologushoz nem e salami ilyen problemama miatt van de o sem tud segiteni. Esetleg Tudok valami alternativ gyogymodot alkalmazni vagy mit lehetne tenni a nyugodt alvas erdekeben? Valaszukat előre is köszönöm.
Elnézést a helytelen szavakert de az okostelefon mégsem olyan okos.
Kata

Tisztelt Hölgyem!

Az alvásvizsgálat eredménye érdekes lenne, mert bár a lábmozgás önmagában nem okoz alvás alatti beszédet, ennek ellenére minőségétől és súlyosságától függően befolyásolhatja az Ön tüneteit.
Az alvás alatti beszéd nem ritka probléma, elsősorban a hálótársat szokta zavarni, a betegek általában jól alszanak, jól ébrednek és nem fáradtak napközben, ha csak ez a problémájuk.
A 2 napos váltásban történő munkarend újabb problémákat vet fel.
A pszichológus nem volt rossz ötlet, de könnyen elképzelhető, hogy valamilyen más jellegű nem gyógyszeres vagy gyógyszeres terápiára lenne szükség.
Mivel több probléma is felsorolásra került alvásával kapcsolatban, melyeket egymástól függetleníteni nem lehet, az eddigi kivizsgálási eredmények birtokában személyes konzultációt javasolok.

Üdvözlettel:

Dr. Vida Zsuzsanna

  • 1
  • 2