Otthoni alvásvizsgálat - ApneaLink

Szerző: JóAlvás Központ

Az otthon elvégezhető szűrővizsgálat előnye, hogy Ön  saját, megszokott környezetében alszik. Ilyen módon a legnagyobb a valószínűsége annak, hogy az alvás alatt jelentkező kóros események észlelésre kerülnek.

Otthoni alvásvizsgálat - ApneaLink

Az otthoni szűrővizsgálat egyszerű, kényelmes és gyors lehetőség arra, hogy a szakorvosi vizsgálatok előtt már képet kapjunk arról, milyen irányba érdemes elindulni.

A tervezett otthoni szűrővizsgálat az alvás alatti légzészavarok fennállását nagy valószínűséggel meg tudja erősíteni, vagy kizárni. A kérdőívek kitöltését követően egy otthon, megszokott körülmények között elvégezhető eszközös vizsgálatra kerül sor.
Az ApneaLink-et az alvás alatti légzészavar vizsgálatára fejlesztették ki. Az eszköz egy teljes éjszaka során rögzíti és elemzi a páciens légzését, szívritmusát (pulzus) és a vér oxigén telítettségét. Az ApneaLink a páciens mozgását nem akadályozza, alvását nem zavarja. Fájdalmat nem okoz, valamint mellékhatások sincsennek, érdemi kockázata nincsen.

A szűrővizsgálat elvégzését követően a szakorvosértékelni az Ön által kitöltött kérdőíveket és az alvás szűrővizsgálat eredményét. Az értékelés alapján részletes szakorvosi lelet készül, melynek részleteiről orvosaink személyesen, szóban is részletes tájékoztatást adnak. 

Kapcsolódó cikkünk

Origo.hu: Ezért veszélyes a horkolás közbeni légzéskimaradás

Origo.hu: Ezért veszélyes a horkolás közbeni légzéskimaradás

A horkolás közbeni légzéskimaradás, vagyis az alvási apnoé rövidtávon „csupán" nappali fáradtságot okozhat, hosszútávon viszont a ...

Önnek nincs más dolga, mint

  • bejön hozzánk 
  • kitölt egy panaszokra vonatkozó kérdőívet, és a képen látható egyszerű készüléket elviszi egy éjszakára
  • másnap a készüléket visszahozza
  • a kitöltött kérdőívet és a gépen lévő adatokat Dr. Vida Zsuzsanna szakorvosunk, alvásspecialista kiértékeli

Mire ad választ az otthoni alvásvizsgálat?

Az otthoni szűrővizsgálattal, nagy biztonsággal megállapítható, hogy az Ön alvási problémája légzési eredetű vagy más irányban kell az okokat keresni. Azaz a szűrővizsgálat nagy pontossággal megmondja, melyik szakterület, orvos tudja az Ön alvási problémáját megoldani, kezelni. Az otthoni szűrővizsgálattal Ön a lehető leggyorsabban jut megfelelő szakemberhez, gyógymódhoz.

Téma szakértője

Dr. Vida Zsuzsanna

neurológus, szomnológus

  • Specialitások:

    Rendelés helyszíne: 1015 Budapest, Ostrom utca 16.

  •