Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Kedves Doktorúr / Doktornő!

Panaszom, a tipikus, és sok helyen leírt nem alvástól való generált enyhe szorongás-félelem, azaz az előrevetített nem alvás, ami viszont közel 10 éve keseríti az életem.

Noha vannak jobb és rosszabb időszakaim, teljes mértékben nem sikerült megszabadulnom tőle, sokszor vagyok fáradt, kimerült.

Mit tud tanácsolni?

Köszönöm a választ!

Tisztelt Uram!

A nem alvástól való szorongás kezelése, különösen ha több éve fennáll, időt és türelmet igénylő feladat. Az alvászavar okának kiderítése, új alvási szokások kialakítása, szorongásoldó módszerek elsajátítása, életmód változtatás, alváshigiénés szabályok betartása és még sorolhatnám a nem gyógyszerszeres módszerek végtelen sorát.
A gyógyszeres terápia gyors, átmeneti megoldást jelenthet, és adott esetben nagyon hasznos lehet a nem gyógyszeres terápia bevezetésekor.
Alapvető fontosságú a panaszok kezdetének, lefolyásának, a jelenlegi alvásszokásoknak pontos feltérképezése, melyet személyes konzultáció keretében tudunk megoldani. Jelentkezzen be rendelésemre, és megtaláljuk a megoldást a pihentető alváshoz!

Üdvözlettel:

Dr. Vida Zsuzsanna
neurológus
alvás-szakértő

  • 1
  • 2