Dr. Augusztinovicz Monika
 • Év Kiváló Orvosa
  • 2016
  • 2017
  • 2018
  • 2019
  • 2020

Dr. Augusztinovicz Monika

Fül-orr-gégész, allergológus

Időpontfoglalás

Online bejelentkezés az myHealzz rendszerével történik, ami regisztrációhoz kötött!

Szakmai tapasztalat

Az online bejelentkezés az Orvostkeresek.hu oldalon történik.

 

Szakvizsgák:

 • fül-orr-gégészet
 • allergológia - klinikai immunológia
 

Szakmai pályafutás

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1983-ban szerzett általános orvosi diplomája után dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gége-gyógyászat, majd klinikai immunológia és allergológia szakvizsgákkal bővítette tudását. Szakmai gyakorlatát több hazai és angliai kórház fül-orr-gége osztályán szerezte.

A hazai szakmai képzés mellett rendszeresen részt vett külföldi továbbképzéseken, tanulmányutakon. Elismertségét tovább növelik rendszeres publikációi szakmai folyóiratokban, valamint előadásai hazai és külföldi kongresszusokon. Magas szintű szakmaiságának feltételeként elengedhetetlennek tartja a folytonos továbbképzést.

Nyelvtudás Angol, német

Tevékenység

Fül-orr-gégészkénta garat, a gége, az orr és a fül, az egyensúlyozó- és hallórendszer vizsgálatával foglalkozik, fő érdeklődési területe az orr- és orrmelléküregek betegségei, ezek kivizsgálása és kezelése, valamint a légúti allergiás betegségek. Nem csak diagnosztaként és kezelőorvosként praktizál, de járatos a fül-orr-gégészeti operációk terén is. Allergológusi tevékenysége széles körben ismert a szakma és a betegek körében is, hiszen a magyar lakosság közel harmada érintett valamiféle allergiás betegségben. E területtel szorosan összefügg az immunológia tudománya, amely a szervezet védekező rendszerének eltéréseit vizsgálja.

 

Kapcsolódó cikkünk

Jó alvás - szakmai nap a szakértőknek

Jó alvás - szakmai nap a szakértőknek

2019. nov. 23-án, a Jó alvás – Az alvászavarok típusai, tünetei és kezelési lehetőségei című szakmai napon olyan ...

Kapcsolódó oldalak

Hírek

Prima Medica Egészséghálózat