Dr. Augusztinovicz Monika
 • Év Kiváló Orvosa
  • 2016
  • 2017
  • 2018
  • 2019
  • 2020

Dr. Augusztinovicz Monika

Fül-orr-gégész, allergológus

Időpontfoglalás

Online bejelentkezés az myHealzz rendszerével történik, ami regisztrációhoz kötött!

Szakmai tapasztalat

Az online bejelentkezés az Orvostkeresek.hu oldalon történik.

 

Szakvizsgák:

 • fül-orr-gégészet
 • allergológia - klinikai immunológia
 

Szakmai pályafutás

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1983-ban szerzett általános orvosi diplomája után dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gége-gyógyászat, majd klinikai immunológia és allergológia szakvizsgákkal bővítette tudását. Szakmai gyakorlatát több hazai és angliai kórház fül-orr-gége osztályán szerezte.

A hazai szakmai képzés mellett rendszeresen részt vett külföldi továbbképzéseken, tanulmányutakon. Elismertségét tovább növelik rendszeres publikációi szakmai folyóiratokban, valamint előadásai hazai és külföldi kongresszusokon. Magas szintű szakmaiságának feltételeként elengedhetetlennek tartja a folytonos továbbképzést.

Nyelvtudás Angol, német

Tevékenység

Fül-orr-gégészkénta garat, a gége, az orr és a fül, az egyensúlyozó- és hallórendszer vizsgálatával foglalkozik, fő érdeklődési területe az orr- és orrmelléküregek betegségei, ezek kivizsgálása és kezelése, valamint a légúti allergiás betegségek. Nem csak diagnosztaként és kezelőorvosként praktizál, de járatos a fül-orr-gégészeti operációk terén is. Allergológusi tevékenysége széles körben ismert a szakma és a betegek körében is, hiszen a magyar lakosság közel harmada érintett valamiféle allergiás betegségben. E területtel szorosan összefügg az immunológia tudománya, amely a szervezet védekező rendszerének eltéréseit vizsgálja.

 

Kapcsolódó cikkünk

7 ok, amiért kezeltetnie kell a horkolását

7 ok, amiért kezeltetnie kell a horkolását

A párkapcsolatot is próbára tévő kellemetlen hanghatáson túl, a horkolás az egészségét is veszélyezteti. Dr. Vida ...

Kapcsolódó oldalak

Hírek

Prima Medica Egészséghálózat

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok